Πέμπτη, Ιουλίου 01, 2010

PostHeaderIcon Αντισυλληπτικό χάπι για άνδρες;

Το πρώτο αντισυλληπτικό χάπι για άνδρες είναι πλέον γεγονός και θα είναι διαθέσιμο σε λιγότερο από τρία χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση Ισραηλινών επιστημόνων.

Οι ερευνητές κατάφεραν να δημιουργήσουν το πρώτο αντισυλληπτικό σκεύασμα αποκλειστικά για άνδρες, που «απενεργοποιεί» τα σπερματοζωάρια προτού καλά καλά φτάσουν στη μήτρα.

Οπως επισημαίνει ο δημιουργός του χαπιού, καθηγητής Χάιμ Μπράιτμπαρτ από το Πανεπιστήμιο Μπαρ-Ιλάν, η λήψη του χαπιού είναι απαραίτητη μόνο μία φορά το τρίμηνο.

Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτό το χάπι δεν έχει παρενέργειες στους χρήστες, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα σκευάσματα που κυκλοφορούν για τις γυναίκες, υπογραμμίζει ο Ισραηλινός επιστήμονας.

Με τη χρήση της ταμπλέτας αφαιρείται μία ζωτικής σημασίας πρωτεΐνη που επιτρέπει στις γυναίκες να συλλάβουν. Κατά συνέπεια, ακόμα και αν τα σπερματοζωάρια εισέλθουν στη μήτρα, δεν θα είναι σε θέση να γονιμοποιήσουν ένα ωάριο.

Δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει δείχνουν ότι το θέμα της αντισύλληψης είναι καθαρά γυναικείο, αφού οι εκπρόσωποι του ωραίου φύλου δεν εμπιστεύονται τους συντρόφους τους υπό τον φόβο ότι θα ξεχάσουν να λάβουν το χάπι.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τέσσερα χρόνια ο καθηγητής Μπράιτμπαρτ είχε ταράξει τα νερά της επιστήμης, αποδεικνύοντας με την έρευνά του ότι τα σπερματοζωάρια μπορούν να επιζήσουν τουλάχιστον επί τρεις ημέρες πριν από την επίτευξη της γονιμοποίησης.

Την ίδια ώρα, Κινέζοι επιστήμονες τελειοποιούν ένα ανδρικό αντισυλληπτικό εμβόλιο, το οποίο, όμως, προκαλεί στους χρήστες διάφορες παρενέργειες, ανάμεσά τους αίσθημα κόπωσης, απώλεια της λίμπιντο και κατάθλιψη.



ethnos.gr

Blog Archive

tv

Εφημερίδεεεεες